Roger Raveelmuseum – Machelen-Zulte – Dan Van Severen & Philip Van Isacker: schilderen, tekenen, beeldhouwen – 02.07.2017-08.10.2017 – 4795

There are temporary no more updates of the Cultural Items from 14.08.2017 .

You can consult lists of hundreds museums, art galleries, art fairs, art auctions and virtual art exhibitions in Belgium and worldwide via
‘ My Favourites ‘

Roger Raveelmuseum – Dan Van Severen & Philip Van Isacker: schilderen, tekenen, beeldhouwen – 02.07.2017-08.10.2017

Website : Roger Raveelmuseum
Website : Machelen-Zulte

In deze tentoonstelling wordt dieper ingegaan op de relaties tussen schilderen, tekenen en beeldhouwen. Dit gebeurt aan de hand van het oeuvre van twee kunstenaars die een nauwe band hebben met het Raveelmuseum: Dan Van Severen en Philip Van Isacker. Beiden waren bovendien decennia lang als docent verbonden aan Sint-Lucas Gent en zijn met hun werk vertegenwoordigd in de collecties van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Van Severen behoorde tot dezelfde generatie als Roger Raveel. Ze hadden een grote bewondering voor elkaars werk hoewel er weinig formele gelijkenis is. Het gaat eerder over een artistieke houding waar eenvoud als een grote kwaliteit wordt ervaren, een gegeven dat bepalend is voor de teneur van de tentoonstelling.

Philip Van Isacker is naast beeldend kunstenaar ook de auteur van De Sculptura, een belangwekkende publicatie over klassieke en hedendaagse beeldhouwkunst in diverse culturen. Hij treedt mede op als co-curator voor het samenstellen van de tentoonstelling en schreef een situerende tekst.